Teeltspecialist Sla

Heb jij een passie voor teelt in de glastuinbouw? Vind jij het leuk om je kennis en ervaring op het gebied van substraten, gewasbescherming en tuinbouwtechniek in te zetten? Krijg jij energie van onderzoek, zoeken naar innovatie, samenwerken met onze diverse afdelingen op het gebied van teelttechniek? En ben jij degene die hightech indoor teelten kan begeleiden en klanten hierover kan adviseren? Beantwoord jij deze vragen met JA? Lees dan snel verder!

Bij BASF’s vegetable seeds business is het onze ambitie om gezonde voeding aantrekkelijker en duurzamer te maken door groente-oplossingen aan te bieden die meer aansluiten bij de wensen van de consument. Door samenwerking met partners in de groenteketen dragen we actief bij aan een betere groenteconsumptie met innovaties die aantrekkelijk, gezond, lekker en duurzaam zijn.

Om onze ambitie verder vorm te geven zoeken we momenteel een Teelt Specialist (onderzoek & productontwikkeling) voor onze locatie in ’s-Gravenzande. Op deze locatie, onze ‘high-tech facility’, verzamelen we data van nieuwe high tech variëteiten en rassen, waarbij kwaliteit van ons werk voorop staat.

In de functie Als Teelt Specialist in onze high tech facility bij BASF’s vegetable seeds business, houd jij je bezig met het opzetten van teelten voor onderzoek in veredeling en onderzoeken gericht op productontwikkeling. Jij hebt sterke affiniteit met de technische specificaties die belangrijk zijn voor de innovatieve teelten van de hightech indoor gewassen.

Jouw stakeholders werken in verschillende disciplines binnen BASF (marketing & sales, research & development productontwikkeling) en jij bent als geen ander in staat om hun wensen om te zetten naar vernieuwende teelttechnieken. Op de locatie in ‘s-Gravenzande telen we naast sla ook de gewassen komkommer en tomaat.

Met jouw kennis, ervaring en onderzoekend innovatief karakter draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe teeltstrategieën, teeltprotocollen, lichtrecepturen en teelttechnieken voor de indoorgewassen: Sla Tomaat en/of Komkommer. Hierbij ga je zowel zelfstandig, in teamverband als met interne- en externe klanten werken. Met laatstgenoemde ben je veelvuldig in contact over de teeltstrategie, wensen en doelstellingen, dit om zo goed mogelijk te adviseren en zorg te dragen voor een correcte uitvoering. Het spreekt dan ook voor zich dat er pro-activiteit en nauwkeurigheid van je gevraagd wordt.

Jouw profiel als Teeltspecialist

  • HBO werk- en denkniveau door opleiding of ervaring, bij voorkeur een opleiding in de ‘groene’ richting.
  • Enige jaren werkervaring in teeltonderzoek, echter jonge gekwalificeerde kandidaten dagen we ook uit om te reageren.
  • Meer dan gemiddelde interesse en affiniteit met teeltonderzoek en plantenfysiologie
  • Kennis en ervaring van moderne teelttechnieken, substraten, voeding, LED, klimaat, tuinbouwtechniek etc.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Uitstekende en heldere communicatieve vaardigheden.

Daarnaast heb je een natuurlijke drive voor ‘continuous improvement’, ‘out of the box’ te denken en ben je bovengemiddeld geïnteresseerd in nieuwe teelttechnieken zoals daglichtloos telen, LED-recepturen, watergiften en voeding. Hebben we de kennis niet zelf in huis, dan weet jij welke adviseurs of specialisten uit het netwerk ingeschakeld kunnen worden om specialistische kennis op teelttechniek verder te ontwikkelen.

Deze functie vereist kennis en gevoel met de slateelt in een innovatieve R&D organisatie. Om deze veelzijdige functie succesvol uit te voeren heb jij een gezonde dosis ambitie en herken jij jezelf in de volgende competenties; pragmatische- en open houding, goede luistervaardigheid in combinatie een goed ontwikkeld analytisch vermogen.

Uiteraard werk je gestructureerd en heb je een bovengemiddeld organisatievermogen. Bij voorkeur ben je woonachtig of bereid om op termijn in de buurt van ’s-Gravenzande te gaan wonen om snel te kunnen reageren op eventuele storingen.

We starten uiteraard elke dag vroeg met de werkzaamheden in de teelten. Groot voordeel is dat je dan ook weer vroeg klaar bent op werkdagen.

Wat bieden wij jou?

We vragen best veel van onze nieuwe Teeltspecialist zoals je kunt lezen, maar we hebben ook veel te bieden. Werken bij BASF betekent werken in een internationale en uitdagende omgeving samen met enthousiaste gepassioneerde professionele collega’s.

Wij besteden aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw carrièreontwikkeling. Ook bieden wij naast een aantrekkelijk basissalaris voor deze functie, uitstekende secundaire voorwaarden zoals een zeer gunstige pensioenregeling, opleidingsmogelijkheden, interessante verlofregeling, inclusief leeftijd gerelateerd verlof, sociaal fonds, interessante bonusregeling, gratis pluspakketten voor de zorgverzekering, gegarandeerde halve dertiende maand en een premievrije aov. Alle overige regelingen worden uitgebreid toegelicht in onze personeelsgids. We leggen jou graag uit wat je kunt verwachten bij BASF in onze kennismakingsgesprekken!

Over BASF Nunhems

Als groentezaadbedrijf van BASF, dat opereert onder de merknaam Nunhems®, zijn we een van ‘s werelds grootste groentezaadbedrijven, met 1.200 groenterassen in 24 gewassen en een ongeëvenaard gespecialiseerd advies. Elke dag bereiken we 500 miljoen consumenten die genieten van groenten die hun oorsprong vinden in onze zaden, onze genetica en onze partners in de waardeketen. Voor BASF is diversiteit een van de essentiële sleutels tot zakelijk succes en het welzijn van onze medewerkers. We promoten een inclusieve cultuur die de diversiteit van mensen, ervaringen en capaciteiten aanvaardt. Door alle soorten talenten en capaciteiten te omarmen, willen we de creativiteit en motivatie stimuleren en de prestaties van onze teams verbeteren.

Onze motivatie is om gezonde voeding aantrekkelijk en duurzaam te maken door groenteoplossingen aan te bieden die de wensen en verwachtingen van de consument vervullen en overtreffen. Dit bereiken we door verbeterde rassen te creëren met behulp van de modernste veredelingsmethoden en door nauw samen te werken met partners in de gehele groenteketen. We dragen proactief bij aan een hogere en verrijkte groenteconsumptie door middel van innovaties die gezond, aantrekkelijk en duurzaam zijn.

Interesse in deze functie Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Vind je het leuk om jouw kennis uit de groene praktijk verder in te zetten bij onze organisatie en jezelf als teeltspecialist binnen R&D verder te ontwikkelen in een vrije rol waarbij veel geïnvesteerd wordt in kennis? Solliciteer dan direct op deze vacature via de “Apply” button

If you choose to respond to this listing, please do not apply on the employer’s website or through any other means. Grapefrute is contracted with this company, and has direct communication with the hiring manager and HR department. When we present you as a candidate, you are considered more quickly and in more detail than when you apply on the employer’s site. Grapefrute works with transparency and integrity, and we will be your point of contact throughout the whole hiring process.

Are you interested in learning more about the trends and innovations in the industries we work for, check our blogs to be completely up to date, or follow us on Linkedin, Twitter, Facebook & Instagram!

Job Overview
Job Location